Vi optimerar energianvändningen för
minsta möjliga miljöpåverkan

Reflektioner från vår VD Åsa Wikensten

Hösten har nu dragit igång med full fart! Jag hoppas ni alla har haft en underbar sommarledighet. Jag har spenderat sommaren med familj och vänner vid Mälarens strand och fyllt dagarna med bad, båtturer och utflykter i närområdet.

För mig har det inneburit att jag återupptäckt vilket vackert land vi bor i och värdesätter än mer de vardagliga stunderna och de fina minnen vi skapar med nära och kära. Den insikten är för mig otroligt värdefull och jag är övertygad om att vi alla ibland behöver påminnas om värdet av det som faktiskt redan finns omkring oss.

E.ON väljer klimatsmart reservkraft från Coromatic

Vi har en tydlig uppgift i att återställa leveransen till våra kunder så snabbt som möjligt vid oplanerade avbrott och med minsta möjliga klimatavtryck. Vi har därför medvetet valt att avvakta med att upphandla nya reservkraftverk till de nya klimateffektiva

steg-V-motorerna fanns på marknaden. Med dessa på plats var Coromatic de som bäst kunde leva upp till våra höga krav på miljö, ljudnivå, kvalitet, arbetsmiljö och kostnadseffektivitet. säger Peter Lekenmyr, samordningsansvarig reservkraft på E.ON Energidistribution.

Case study Discover Networks - Verksamhetskritisk infrastruktur i nytt kontor

– Jag blev medveten om vilken djup förståelse Coromatic har för utformning och byggnation av kritiska miljöer under utformningen av datacentret och nätverket. Deras flexibla och problemlösande attityd var ett huvudskäl till att vi kunde leverera ett mycket attraktivt kontor utan att offra den robusthet som verksamheten behöver, kommenterar Mark, chef för planering och konstruktion av tekniska lokaler på Discovery.

Foto: Gustav Kaiser

Coromatic säkrar signalsystemet på Gröna Linjen

– Merparten av alla Stockholmare är dagligen beroende av att tunnelbanan ska fungera och därför är drift och underhåll helt avgörande. Samtidigt är det en miljö som är komplicerad att arbeta i och som ställer höga krav på utrusningen. Därför var det viktigt för oss att arbeta med en partner i form av Coromatic som har tidigare erfarenhet av både installation och service i dessa miljöer, säger Mathias Kreissl, ansvarig för drift och underhåll av Stockholms tunnelbana på Siemens Mobility.

Case study Mekonomen Group - Säkrad kraftförsörjning i automatiserat lager

– Vi måste förbereda oss för att det blir ytterligare störningar i elnäten. Om vi inte gör det är det en stor risk för vår fortsatta expansion. Det stod därför klart för oss att vi behövde hitta en lösning för att framtidssäkra vår verksamhet mot både långa och korta elavbrott, säger Christofer Kohn.

Event 2020

Vi på Coromatic vill dela med oss av vår kunskap och erfarenhet och deltar som partners på event runt om i landet varje år.

Ni träffar oss på Stadsnätsföreningens Årskonferens den 21-23 september i digital form och på eventet DI Datacenter den 5:e november i Stockholm.

Välkommen att anmäla dig redan nu!

Följ oss på sociala medier!

Vi delar kontinuerligt med oss av nyheter, case studies, whitepaper, information om event med mera på LinkedIn/Facebook. Börja följ oss redan idag!

Om Coromatic

Coromatic säkrar tillgång till kraftförsörjning och datakommunikation för verksamhetskritiska anläggningar. Vi tillhandahåller hög tillgänglighet och produktivitet för våra kunder, vi räddar liv genom oavbruten drift 24/7, och optimerar energianvändningen för minsta möjliga miljöpåverkan.

Företagets kunder finns inom en mängd olika branscher som exempelvis bank och finans, sjukvården, försvaret och många andra organisationer där tillgång till kraftförsörjning och datakommunikation är avgörande.  Coromatic erbjuder rådgivning, underhåll och service. Vi designar, bygger och driver våra kunders tekniska infrastruktur med fokus på energieffektivitet.
 
Coromatic har mer än 500 anställda och har levererat lösningar och tjänster till mer än 5000 företag i Norden. Coromatic är en del av E.ON koncernen.

Coromatic HK, Ranhammarsvägen 20, port C, 168 67 Bromma, Stockholm |
08-564 605 90  | info@coromatic.se  | coromatic.se |  © Coromatic
Danmark | Norge | Sverige
Detta e-postmeddelande är skickat till Charlotte.Geeber@coromatic.se  | Avregistrera