Genom oavbruten drift 24/7 tillhandahåller vi hög tillgänglighet och produktivitet

Reflektioner från vår VD Erik Bertman

Det pågår en intensiv debatt i media hur vi i Sverige kan öka vår konkurrenskraft genom att ligga i framkant med nya teknologier som maskininlärning, Artificiell Intelligens(AI) och robotisering som gör att vi kan skapa nya produkter och tjänster och samtidigt arbeta ännu mer effektivt.


Enligt flera källor ligger Sverige i topp i Europa avseende innovation driven av gedigen forskning och teknikintensiva företag. Samtidigt finns det en debatt och oro hur vi säkerställer att vi har kraftförsörjning på rätt ställe i landet för företag att kunna växa och driva sin verksamhet.

Följ oss på sociala medier!

Vi delar kontinuerligt med oss av nyheter, case studies, whitepaper, information om event med mera på LinkedIn/Facebook. Börja följ oss redan idag!

Coromatic levererar livsviktig reservkraft till sjukhus i Göteborg

- Som fastighetsägare till en sjukhusfastighet är det helt avgörande att säkerställa en fungerande lösning för reservkraft då det är helt livsavgörande för verksamheten att ha tillgång till elektricitet, säger Jenny Bratberg, projektledare på Västfastigheter.

Foto: ESS – Team Henning-Larsen Architects

Coromatic ska bygga kritisk infrastruktur på världsledande forskningsanläggningen ESS

Just nu byggs ESS i Lund, och dess datacenter, Data Management and Software Centre (DMSC), är placerat i Köpenhamn. Efter att ha vunnit två olika offentliga upphandlingar fick Coromatic uppdraget att designa och bygga serverrummen i Köpenhamn och Lund.

Arlanda Express säkrar signalsystemet med Coromatic

- Våra kunder är helt beroende av att vi på ett säkert sätt tar dem från Stockholms Central till Arlanda flygplats och tillbaka enligt den tidtabell vi har, och med 98,3 procents punktlighet är vi bäst i klassen, säger Joar Sandström, anläggningschef på Arlanda Express. Ibland sker det elavbrott som då får en stor påverkan på vår verksamhet och med den nya robusta lösningen från Coromatic skapar vi bättre förutsättningar att hålla tidtabellen, även vid eventuella elavbrott. Samtidigt höjer vi säkerheten för montörerna på banan.

Låt oss ansvara för driften

Trots att det ligger utanför kärnverksamheten för de flesta organisationer, så ställs det höga krav på driften av verksamhetskritiska anläggningar och dessutom kan det kosta mycket då dessa anläggningar är helt avgörande för att verksamheten överhuvudtaget ska fungera.

Om Coromatic

Coromatic säkrar tillgång till kraftförsörjning och datakommunikation för verksamhetskritiska anläggningar. Vi tillhandahåller hög tillgänglighet och produktivitet för våra kunder, vi räddar liv genom oavbruten drift 24/7, och optimerar energianvändningen för minsta möjliga miljöpåverkan.

Företagets kunder finns inom en mängd olika branscher som exempelvis bank och finans, sjukvården, försvaret och många andra organisationer där tillgång till kraftförsörjning och datakommunikation är avgörande.  Coromatic erbjuder rådgivning, underhåll och service. Vi designar, bygger och driver våra kunders tekniska infrastruktur med fokus på energieffektivitet.
 
Coromatic har mer än 500 anställda och har levererat lösningar och tjänster till mer än 5000 företag i Norden. Coromatic är en del av E.ON koncernen.

Coromatic HK, Ranhammarsvägen 20, port C, 168 67 Bromma, Stockholm |
08-564 605 90  | info@coromatic.se  | coromatic.se |  © Coromatic
DanmarkFinland | Norge | Sverige
Detta e-postmeddelande är skickat till Charlotte.Geeber@coromatic.se  | Avregistrera