Reflektioner från vår VD Åsa Wikensten

Samtidigt som allt detta är det också mycket som skett under dessa två månader som i allra högsta grad är del av vår vardag och dagliga verksamhet. Vi har fortsatt att leverera tjänster och projekt till våra kunder med samma höga kvalitet och engagemang som alltid. Detta blev också tydligt i vår senaste kundundersökning på services då vi på frågan ”Skulle du rekommendera Coromatic?” får betyget 9 av 10 för andra året i rad! För mig innebär det att våra kunder upplever att vi lever vår mission om att säkra våra kunders kritiska verksamhet 24/7.
 
Något som blivit tydligt under den här krisen är vikten av stabila och hållbara samhällskritiska verksamheter för att upprätthålla ett fungerande samhälle. Nyckelfaktorer såsom säker kraft och datakommunikation måste kunna vara självklarheter för såväl medborgare som företag! Här spelar vi på Coromatic en central roll och har möjlighet att vara med och påverka hur framtidens samhälle utformas. Jag är mycket stolt över att vara del av och jobba på en arbetsplats som är med och gör skillnad i samhället!
 
För alla som i vanliga fall sitter på något av våra kontor och arbetar har de senaste två månaderna präglats av arbete hemifrån med digitala möten. Det är annorlunda samtidigt som det är lärorikt att testa på något nytt. Min egen reflektion är hur väl det fungerar med digitala möten och är tacksam över att vi lagt tid på att utbilda oss i dessa. För alla våra medarbetare som är ute på kundsiter har arbetet i mångt och mycket fortlöpt som tidigare men med tydliga restriktioner om social distansering, handhygien och i tillämpbara fall använda skyddsutrustning. Det glädjer mig att se att vi snabbt lyckats anpassa oss till de nya förutsättningar som vi stått inför i alla delar av vår organisation. Det hade inte varit möjligt utan den professionalism, engagemang och driv som alla våra medarbetare visar prov på dagligen – och att vi som bolag lyckas med att Attrahera, Behålla, Utveckla och Intressera de Bästa i Branschen. Det gör mig väldigt stolt!
 
Vi strävar hela tiden efter att utvecklas och bli bättre på det vi gör. Det är glädjande att se att vi tillsammans med branschen fortsätter att driva innovation och med fokus på hållbara lösningar. Nu senast inom ramen för reservkraft där stora utvecklingskliv tagits såväl inom motorutveckling som val och hantering av bränslen – allt för att minimera kundens energianvändning och därmed minimera miljöpåverkan. Jag ser fram emot vår fortsatta medverkan i branschen för att möjliggöra och utveckla hållbara lösningar över tid.
 
Avslutningsvis vill jag passa på att tacka er alla för första halvåret 2020. Det börjar nu närma sig sommar och en längre ledighet där var och en av oss får möjlighet att koppla av och förhoppningsvis njuta av en solig och fin sommar. Fortsätt att ta hand om er, era nära och kära och följa de riktlinjer och rekommendationer som finns. Jag hoppas att hösten kommer innebära att vi som samhälle lyckats ta oss igenom den nuvarande krisen och att vi försiktigt kan återgå till det normala.
 
Med önskan om en underbar sommar!
 
Hälsningar
Åsa Wikensten
VD Coromatic AB